A hétvégén ezt az olcsó és gyors ételt készítettem el ebédre. A recept az otthon megtalálható hozzávalók alapján kerekedett ilyenre.
Hozzávalók 2 főre:
A raguhoz
- 50 dkg csirkemáj
- 1 szál póréhagyma
- 15 dkg kockázott baconszalonna
- 1 ek dijoni mustár
- 1 kk őrölt mustármag
- 2 dl főzőtejszín (20%)
- só, őrölt bors
- olaj, vagy vaj
- parmezán sajt
A palacsintához (4-5 db)
- 10 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 db tojás
- só
- kb. 2 dl szóda
- csokor petrezselyem
A palacsintatésztát kikevertem kézi habverővel és apróra vágott petrezselymet szórtam bele. Így sütöttem meg őket.
A palacsintákat egyenként megtöltöttem a raguval, és az oldalukat behajtva feltekertem.
Kivajaztam egy cserépedényt, belefektettem a töltött palacsintákat és 200 fokos sütőbe tálalás előtt 15 perc alatt átmelegítettem.
Volt a hűtőben egy Président Tejfölös Öntet (Fokhagymás és Zöldfűszeres), így ezzel tálaltam a palacsintákat! De ez házilag is egyszerűen elkészíthető, legközelebb én is ezt fogom tenni...
A maradék hidegen is fogyasztható, úgy is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése