avagy Zsófa gasztroblogja

Kezdetektől olvasója vagyok a gasztroblogoknak. Mágnesként vonzanak a jól bevált receptek, a mesés ételfotók. Mindemellett imádok a konyhában sürögni-forogni, kísérletezni, vagy a jól bevált receptekkel hódítani. És vásárolni. Mert hát az alapanyagokat be kell szerezni... Volt kitől megtanulnom az alapokat, hála a nagyszüleimnek, anyukámnak, de a legtöbbet a bloggerektől tanultam. Most éreztem elérkezettnek az időt, hogy én is valami maradandót alkossak. Ha másért nem, a magam örömére... De azért remélem mások is rám találnak!



2010. szeptember 28., kedd

Villányi Vörösborfesztivál 2010. október 1-3.





A hétvégén egy kis csapattal Villányba készülünk, a vörösborok fellegvárába. Péntek estére a Szende Pincébe sikerült - egy kis segítséggel, hála Balázsnak (ezúton is köszönöm!) - asztalt foglalnom. Személy szerint már nagyon várom a borkóstolót!

Érdemes a honlapjukra is ellátogatni, nagyon tetszetős, és sok mindent megtudhatunk magáról a családról, a borokról egyaránt.

Szende Pince Villány

Szombaton délben, miután kipihentük az előző este fáradalmait, a Wunderlich Pincészet menüsorát fogjuk végigkóstolni, ami első olvasatra nagyon különlegesnek hat. Nem először járunk a Pincészetben, eddig még nem csalódtunk!


A jó hangulat - ismerve a társaságot - garantált lesz, már csak a jó időben reménykedünk!

Aki kedveli a jó vörösborokat, annak mindenképpen el kell jönnie Villányba, akár most hétvégén!

És ha már erre jártok, a közelben érdemes kipróbálni szülővárosom, Siklós új termálfürdőjét is, tényleg szuper. Mindemellett nagyokat lehet sétálni a siklósi várkertben, meg lehet látogatni a híres máriagyűdi kegytemplomot. És aki kultúrára is vágyik, Pécsett, Európa kultúrális Fővárosában biztosan talál magának kedvére való programot.


máriagyűdi kegytemplom
siklósi vár
Termal Spa Siklós

1 megjegyzés: