Szerintem.
Nehéz volt ezt ilyen kategorikusan leírni, mert számos finomságot volt szerencsém megízlelni szombat este, mégis mikor kicsi vú rugelach-ját megkóstoltam, tudtam ezt nekem is meg kell sütnöm. Hamar-hamar!
Csupa olyan van benne, amit nagyon szeretek, így hiába sorakoznak a receptek a fejemben megvalósításra várva, kicsi vú receptje beelőzött.
És mondhatom, itthon is nagyon jól sikerült!
n.t. távol van, így kollégáim fogják tesztelni, remélem nekik is ízleni fog! :)
Málnás-diós kiflik
Hozzávalók 32 db-hoz:
- 12 dkg natúr krémsajt (nálam ALDI Soft Cheese)
- 12 dkg margarin
- 3 ek kristálycukor
- 15 dkg liszt
- csipet só
- porcukor a tetejére
- 4 púpos ek málnalekvár
- 6 tk nádcukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 marék mazsola (én az egyik adagból kifelejtettem)
- 40 g apróra vágott dió
Elkészítés:
A cukrot habosra keverem a robotgépben a puha margarinnal, majd hozzáadom a krémsajtot is. A lisztet apránként adagolom hozzá és egy csipet só is jöhet bele. A ragacsos tésztát egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap ketté választom a tésztát és külön-külön készítem el, amíg az egyikkel munkálkodom, a másik a hűtőben várakozik.
Liszt segítségével kinyújtom a tésztát. (30-35 cm-es átmérő) Éles késsel 16 egyenlő körcikkre vágom a tésztát.
A töltelék hozzávalóinak a felét használom fel az első tésztaadaghoz. A két evőkanál lekvárral megkenem a tésztát, megszórom a pirított dióval, nádcukorra, fahéjjal és az apróra vágott mazsolával.
Feltekerem a cikkeket a szélesebb végüktől indulva és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor meghintem porcukorral.
Eredeti recept: kicsi vú
Nagyon jó volt, kicsi lekvár csak úgy aláfestésnek, és kiragyog belőle a pörkölt dió:D Nekem is nagyon bejött!!!
VálaszTörlésAkkor 1:1 az állás!:) (Bár én még nem csináltam meg a tojáskrémet, csak nagyon készülök rá.)
VálaszTörlésszerintem is nagyon finom volt
VálaszTörlés