avagy Zsófa gasztroblogja

Kezdetektől olvasója vagyok a gasztroblogoknak. Mágnesként vonzanak a jól bevált receptek, a mesés ételfotók. Mindemellett imádok a konyhában sürögni-forogni, kísérletezni, vagy a jól bevált receptekkel hódítani. És vásárolni. Mert hát az alapanyagokat be kell szerezni... Volt kitől megtanulnom az alapokat, hála a nagyszüleimnek, anyukámnak, de a legtöbbet a bloggerektől tanultam. Most éreztem elérkezettnek az időt, hogy én is valami maradandót alkossak. Ha másért nem, a magam örömére... De azért remélem mások is rám találnak!



2010. december 16., csütörtök

A GBT legjobb sütije!

Szerintem.

Nehéz volt ezt ilyen kategorikusan leírni, mert számos finomságot volt szerencsém megízlelni szombat este, mégis mikor kicsi vú rugelach-ját megkóstoltam, tudtam ezt nekem is meg kell sütnöm. Hamar-hamar!
Csupa olyan van benne, amit nagyon szeretek, így hiába sorakoznak a receptek a fejemben megvalósításra várva, kicsi vú receptje beelőzött. 

És mondhatom, itthon is nagyon jól sikerült!

n.t. távol van, így kollégáim fogják tesztelni, remélem nekik is ízleni fog! :)

Málnás-diós kiflik

Hozzávalók 32 db-hoz:
  • 12 dkg natúr krémsajt (nálam ALDI Soft Cheese)
  • 12 dkg margarin
  • 3 ek kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • csipet só
  • porcukor a tetejére

  • 4 púpos ek málnalekvár
  • 6 tk nádcukor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 marék mazsola (én az egyik adagból kifelejtettem)
  • 40 g apróra vágott dió

Elkészítés:

A cukrot habosra keverem a robotgépben a puha margarinnal, majd hozzáadom a krémsajtot is. A lisztet apránként adagolom hozzá és egy csipet só is jöhet bele. A ragacsos tésztát egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Másnap ketté választom a tésztát és külön-külön készítem el, amíg az egyikkel munkálkodom, a másik a hűtőben várakozik.

Liszt segítségével kinyújtom a tésztát. (30-35 cm-es átmérő) Éles késsel 16 egyenlő körcikkre vágom a tésztát.

A töltelék hozzávalóinak a felét használom fel az első tésztaadaghoz. A két evőkanál lekvárral megkenem a tésztát, megszórom a pirított dióval, nádcukorra, fahéjjal és az apróra vágott mazsolával.

Feltekerem a cikkeket a szélesebb végüktől indulva és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Tálaláskor meghintem porcukorral.



Eredeti recept: kicsi vú

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt, kicsi lekvár csak úgy aláfestésnek, és kiragyog belőle a pörkölt dió:D Nekem is nagyon bejött!!!

    VálaszTörlés
  2. Akkor 1:1 az állás!:) (Bár én még nem csináltam meg a tojáskrémet, csak nagyon készülök rá.)

    VálaszTörlés
  3. szerintem is nagyon finom volt

    VálaszTörlés