avagy Zsófa gasztroblogja

Kezdetektől olvasója vagyok a gasztroblogoknak. Mágnesként vonzanak a jól bevált receptek, a mesés ételfotók. Mindemellett imádok a konyhában sürögni-forogni, kísérletezni, vagy a jól bevált receptekkel hódítani. És vásárolni. Mert hát az alapanyagokat be kell szerezni... Volt kitől megtanulnom az alapokat, hála a nagyszüleimnek, anyukámnak, de a legtöbbet a bloggerektől tanultam. Most éreztem elérkezettnek az időt, hogy én is valami maradandót alkossak. Ha másért nem, a magam örömére... De azért remélem mások is rám találnak!



2010. december 15., szerda

Költözünk!

felújítási munkálatok
sok munka van még vele...
porfelhő


Hogy hogy kapcsolódik ez a főzéshez??? Elárulom.

Mivel a fagyasztó is költözik velünk az új lakásba, kénytelen vagyok azt leolvasztani. Ezért úgy döntöttem, megpróbálom elhasználni a felhalmozott készletet. Így került elő egy nagy csomag pangasius filé, amiből kettőt elővettem, bepácoltam egy órára, serpenyőben megsütöttem és egy finom saláta társaságában kínáltam. Szupergyors, könnyű és finom vacsora lett belőle.

A fagyasztott halfilét tejben áztatva szoktam felolvasztani, ezt Adri barátnőmtől tanultam!

Fűszeres halfilé sajttal sütve

Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 pangasius filé

  • 2 ek mustár (1 ek dijoni, 1 ek bajor pikáns édes)
  • 1 ek szójaszósz
  • 3 gerezd finomra reszelt fokhagyma
  • 1 ek Kotányi Grill Halak fűszerkeverék

  • 10 dkg reszelt sajt (nálam mozzarella)
  • 1 ek margarin
  • 1 dl rosé

Elkészítés:

A pác hozzávalóit kikeverem és a halfiléket alaposan bekenem a páccal. Legalább egy órára hűtőbe teszem.
A margarint felolvasztom egy nagy serpenyőben és beleteszem a halfiléket. Mindkét oldalát rövid ideig sütöm, majd a borból aláöntök egy picit és hagyom, hogy elpárologjon. Addig sütöm, még át nem sül. Mielőtt kiveszem a serpenyőből, rászórom a reszelt sajtot és hagyom, hogy ráolvadjon.

Készítettem egy finom salátaöntetet, nyakon öntöttem egy csomag friss salátakeveréket vele és ezt halmoztam a halfilé mellé.

Mézes-mustáros salátaöntet

Egy evőkanál mézet, egy evőkanál mustárt (bajor édes pikáns), két evőkanál frissen facsart citromlevet, öt evőkanál olívaolajat és egy teáskanál finomra reszelt fokhagymát összekeverek és ezzel az öntettel ízesítem a friss salátakeveréket.

4 megjegyzés:

  1. Köszi!

    Még egy darabig el fog tartani, de annál jobban fogjuk szeretni! Remélem...

    VálaszTörlés
  2. Kézcsók így ismeretlenül!
    Ezzel a halas kajával komoly kárt tettél bennem, de elviselem!
    Viszont annak NAGYON örülök, hogy ilyen munkatársa lett a feleségemnek. Ha esetleg valamilyen segítségre, villanyszerelésre volna szükségetek olcsó pénzért, esetleg ingyen, akkor minden 3. hétben Pesten vagyok 5 napot.

    Üdv Gyuri

    VálaszTörlés
  3. Remélem a károsodás nem maradandó!!! :)
    Köszönöm a felajánlást, a részleteket megbeszéljük.

    VálaszTörlés