avagy Zsófa gasztroblogja

Kezdetektől olvasója vagyok a gasztroblogoknak. Mágnesként vonzanak a jól bevált receptek, a mesés ételfotók. Mindemellett imádok a konyhában sürögni-forogni, kísérletezni, vagy a jól bevált receptekkel hódítani. És vásárolni. Mert hát az alapanyagokat be kell szerezni... Volt kitől megtanulnom az alapokat, hála a nagyszüleimnek, anyukámnak, de a legtöbbet a bloggerektől tanultam. Most éreztem elérkezettnek az időt, hogy én is valami maradandót alkossak. Ha másért nem, a magam örömére... De azért remélem mások is rám találnak!



2010. december 28., kedd

Utolsó főzésem Győrben, avagy a 2010-es karácsonyi menü


Az ünnep lassan véget ér és mi kénytelenek vagyunk visszarázódni a dolgos hétköznapokba.

Azért a sok-sok ajándékot, a finom falatokat nem oly könnyű feledni, és ott van még teljes díszben a fenyőfánk is, ami gyönyörűséges lett idén. Tán azért, mert szuper ügyes volt a díszítője???

A várva várt vacsora, amit szenteste készítettem, mondhatom jól sikerült.

Délután Rossini koktélt iszogattunk, miközben szépült a fenyőfa, majd este könnyű háromfogásos vacsorát tálaltam.






Előételnek két féle töltelékkel töltött aszalt szilva falatok voltak serrano sonkába burkolva.

A főétel fűszeres gesztenyével töltött pulykatekercs volt blansírozott cukorborsóval és bébirépával.

Végül a meglepetésdesszertem n.t. egyik kedvenc sütije volt, francia krémes, ahogy a győri Bergmann Cukrászdában - titkos recept szerint - készítik.
 
A vacsora után és karácsony másnapján is sok-sok gasztro ajándéknak örülhettem, sőt, én is készítettem ajándékba stollent és vajkaramella cukorkákat, de erről és a receptekről majd később... na jó! Hamarosan!

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Kééérlek, oszd meg velem a Bergmann krémes receptjét, egyszerűen nem tudom megszerezni és a családunk IMÁDJA!!! Nagyon szeretek otthon hobbicukrászkodni, de nem tudtam még kikísérletezni a tökéletes kombinációt! (farkasdie@vipmail.hu) Nagyon boldoggá tennél, ha megosztanád velem!

    Üdv:

    Erzsi

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    A recept valójában az én kísérletezésem, nem ismerem az eredeti receptet. Mindenképp felkerült volna a blogra, csak a fondant állaga nem lett tökéletes, azt akartam még továbbfejleszteni. De ígérem, pár napon belül felteszem. Üdv!

    VálaszTörlés
  3. Jajj, az nagyon szuper lenne! Ritkán telik el úgy szombat délután, hogy ne ülnénk be egy krémesre a Bergmannba...egyébként amit feltöltöttél, nekem nagyon tetszik...like-olom:) Nagyon várom az eredményt!!!
    Erzsi

    VálaszTörlés