Az ünnep lassan véget ér és mi kénytelenek vagyunk visszarázódni a dolgos hétköznapokba.
Azért a sok-sok ajándékot, a finom falatokat nem oly könnyű feledni, és ott van még teljes díszben a fenyőfánk is, ami gyönyörűséges lett idén. Tán azért, mert szuper ügyes volt a díszítője???
A várva várt vacsora, amit szenteste készítettem, mondhatom jól sikerült.
Délután Rossini koktélt iszogattunk, miközben szépült a fenyőfa, majd este könnyű háromfogásos vacsorát tálaltam.
Előételnek két féle töltelékkel töltött aszalt szilva falatok voltak serrano sonkába burkolva.
A főétel fűszeres gesztenyével töltött pulykatekercs volt blansírozott cukorborsóval és bébirépával.
Végül a meglepetésdesszertem n.t. egyik kedvenc sütije volt, francia krémes, ahogy a győri Bergmann Cukrászdában - titkos recept szerint - készítik.
A vacsora után és karácsony másnapján is sok-sok gasztro ajándéknak örülhettem, sőt, én is készítettem ajándékba stollent és vajkaramella cukorkákat, de erről és a receptekről majd később... na jó! Hamarosan!
Csodás finomságok
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésKééérlek, oszd meg velem a Bergmann krémes receptjét, egyszerűen nem tudom megszerezni és a családunk IMÁDJA!!! Nagyon szeretek otthon hobbicukrászkodni, de nem tudtam még kikísérletezni a tökéletes kombinációt! (farkasdie@vipmail.hu) Nagyon boldoggá tennél, ha megosztanád velem!
Üdv:
Erzsi
Szia!
VálaszTörlésA recept valójában az én kísérletezésem, nem ismerem az eredeti receptet. Mindenképp felkerült volna a blogra, csak a fondant állaga nem lett tökéletes, azt akartam még továbbfejleszteni. De ígérem, pár napon belül felteszem. Üdv!
Jajj, az nagyon szuper lenne! Ritkán telik el úgy szombat délután, hogy ne ülnénk be egy krémesre a Bergmannba...egyébként amit feltöltöttél, nekem nagyon tetszik...like-olom:) Nagyon várom az eredményt!!!
VálaszTörlésErzsi