Meleg, ropogós mini csiga vendégvárónak, meccsnézéshez, vagy csak úgy...
A mini csiga leveles tésztából készül és frissen az igazi!
A paradicsomszószt készíthetjük az alábbi módon is, de használhatunk készen kapható pizza szószt, vagy paradicsompürét pizza fűszerkeverékkel megszórva.
Hozzávalók (22-24 db):
- 250 g leveles tészta
- 1 ek olívaolaj
- 3 dl passzírozott paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- bazsalikom, oregano (fűszernövény az igazi)
- só, frissen őrölt bors
- 10 dkg sonka
- 15 dkg reszelt sajt (pl: pizza mozzarella)
A passzírozott paradicsomot az olívaolajjal felmelegítem. Hozzáreszelem a fokhagymát, fűszerezem és összeforralom. Ha nem szárított fűszereket használok, akkor kicsit tovább főzöm, hogy az ízek jól átjárják a paradicsomszószt. Hűlni hagyom, közben előkészítem a tésztát.
Kb. 15 x 30 cm nagyságú téglalapra nyújtom a leveles tésztát és megkenem a fűszeres szósszal. A sonkát vékony csíkokra vágom, ízlés szerinti mennyiségben a tésztára szórom. Végül egy kevés reszelt sajttal is meghintem.
A tésztát feltekerem és kb. 1-1,5 cm vastag szeleteket vágok a tekercsből.
Szilikon sütőlapra fektetem a mini csigákat, a tetejükre is szórok egy kis reszelt sajtot és 200 fokos sütőben (légkeveréssel) kb.15-20 percig sütöm.
Melegen a legfinomabb!
Eredeti recept: Doctor Pepper
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése