Íme egy ízletes, villámgyors vacsora; este is fogyaszthatjuk bűntudat nélkül!
Hozzávalók 2 főre:
- 50 dkg csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 3 ek margarin
- 1 ek Kotányi Grill Szárnyas Fűszerkeverék
- 10 dkg olasz salátakeverék (rukkola, bébi spenót, madárbegy)
- 150 ml (3 tasak) Eisberg Cézár salátaöntet
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 szál póréhagyma
- 2 marék kruton (száraz kenyérkocka)
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágom, meglocsolom egy evőkanál olívaolajjal és rászórom a fűszert. Jól elkeverem és berakom a hűtőbe, amíg a többi hozzávalót előkészítem.
A póréhagymát megtisztítom, felkarikázom. A sajtot kis kockákra vágom. Két evőkanál margarint felolvasztok egy kis serpenyőben, belereszelem a fokhagymát és a kenyérkockákat beledobom. Jól átforgatom és szép barnára pirítom őket. (Nekem láthatóan feketék lettek...)
Egy evőkanál margarint felolvasztok egy nagyobb serpenyőben és hozzáadom a csirkemell kockákat. Megpirítom őket, majd ha már kifehéredtek, aláöntök 1 dl vizet. Mire "elfő" a folyadék, a húsfalatok puhák és szaftosak lesznek. A végén addig pirítom, még szép piros színük nem lesz.
Végül összeállítom a salátát: a tányérra halmozom a salátaleveleket, meglocsolom egy kis öntettel, rászórom a csirkerögöket, a póréhagyma karikákat, a sajtkockákat és - nem utolsó sorban - az illatos, pirított kenyérkockákat. Egy jó adag öntettel "megkoronázom".
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése