Egy fantasztikusan pikáns, nem túl édes desszert, amit este fél óra alatt összedobhatunk, és ugyan egy éjszakát várnunk kell rá, de a másnapi ízélmény mindenért kárpótol!
Hozzávalók 12 tortácskához:
- 15 dkg teljes kiőrlésű csokis keksz (nálam Hobbit)
- 10 dkg margarin
- 25 dkg natúr tejszínes krémsajt (Philadelphia, ALDI Soft Cheese)
- 1 tojás
- 7,5 dkg nádcukor
- 1/2 rúd vanília
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 1,5 dl tejföl
- 5 dkg porcukor
- 1/2 rúd vanília
- 2 tk frissen facsart citromlé
Elsőként elkészítem a "tésztát". A kekszet robotgéppel finomra őrlöm, majd a felolvasztott vajjal alaposan összedolgozom. Egy muffin sütőformát kibélelek 2-2 papírkosárral és egyenletesen elosztom a mélyedésekben a masszát. Az ujjaimmal szétnyomkodom a tésztát, hogy egyenletesen ellapuljon. Beteszem 10 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
Ezalatt elkészítem a tölteléket. A tojást a cukorral kikeverem, majd hozzádolgozom a sajtkrémet, a fél citrom levét és a fél rúd vanília kikapart magját.
A muffin sütőformát kiveszem a mélyhűtőből és a tölteléket arányosan elosztom a papírformákban. Maradjon azért egy kis hely a tejfölnek is... Előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöm. Ezalatt elkészítem az édes tejfölt.
A porcukorral és a fél vaníliarúd kikapart magjával alaposan elkeverem a tejfölt, végül hozzáadom a 2 teáskanálnyi frissen facsart citromlevet.
A tortácskákat kiveszem a sütőből, hagyom 10 percig hűlni, majd rákanalazom az édes tejfölt és visszateszem a sütőbe 8-10 percre. Ha elkészült, hagyom kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Eredeti recept: Stahl Judit
Fincsi
VálaszTörlés