Nincs hétvége desszert nélkül!
A hétvégére sok program volt betervezve, így első látásra úgy tűnt, nem lesz idő a Márton napi liba mellett időigényes desszert elkészítésére. Megakadt azonban a szemem a boltban az étcsokis Dr.Oetker pudingon. Gondoltam ez még jó lehet valamire...
Az édes étcsoki alá egy kis fanyar gyümölcsréteg, megbolondítva tejszínhabbal... Ezt találtam ki! Íme!
Hozzávalók 4 pohárhoz:
- 2 db Dr. Oetker eredeti puding étcsokoládé
- 8 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 3 ek cukor
- 1 doboz mirelit vegyes piros gyümölcs (málna, szeder, ribizli) vagy friss!
- 4 lap Dr. Oetker lapzselatin
- 1 zacskó Bourbon vaníliás cukor
- 1 ek méz
- 1 csík citromhéj
Elkészítése:
A gyümölcsöt egy kis lábosba 2 dl vízzel együtt elkezdem melegíteni, közben hozzáadom a vaníliás cukrot és a mézet. Zöldséghámozóval egy csíkot lehámozok a citromról és azt is beledobom a lábosba. Ha felforrt, lehúzom a tűzről, kiveszem belőle a citrom héját és botmixerrel pürésítem. Ezután egy nagy szűrőn átpasszírozom a gyümölcspépet, hogy megszabadítsam a magoktól. Visszaöntöm a lábosba, újra a tűz fölé teszem.
Közben a használati útmutató szerint beáztatok 4 db lapzselatint (kb. 5 percre). Ha ismét forr a gyümölcs, beledobom a 4 db kifacsart zselatinlapot és kézi habverővel jó alaposan elkeverem a felolvadó zselatint. Lehúzom a tűzről és 4 db üvegpohárba arányosan elosztom a gyümölcspürét. Lehűtöm!
A legjobb, ha egy egész éjszakán át a hűtőben várakoznak!
Másnap 8 dl tejjel, 1 dl tejszínnel és 3 ek cukorral elkészítem a pudingot és a poharakba kiporciózom a gyümölcsréteg tetejére.
Vissza a hűtőbe!
Amint jól lehűl, már ehetjük is!
A maradék 1,5 dl tejszínt kemény habbá verem és ezzel kínálom a gyümölcszselés pudingot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése