A 38. VKF! (Vigyázz, kész, főzz!) pályázati kiírása alapján reform ételekkel lehet nevezni erre a virtuális játékra.
Hozzávalók egy 20 cm-es kapcsos tortaformához:
- 2 db teljes kiőrlésű 1/2 bagett(SPAR)
- 2 db nagy vagy 3 db kisebb alma
- 5 dkg + 2,5 dkg margarin (SPAR Vital Margarin repceolajjal)
- 2,5 dl szójatej
- 1 tojás + 1 tojás fehérje
- 5 dkg méz + 1 ek méz
- 3 ek Alnatura bio sárgabarack lekvár (nádcukorral készült) (DM)
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek darált dió
- 0,5 ek nádcukor
- 1 rúd vanília
- 1 ek citromlé
Elkészítés:
Az almákat meghámozom, magházukat eltávolítom és vékony szeletekre vágom. A citromlével meglocsolom, majd egy serpenyőben 2,5 dkg margarint felolvasztok és beledobom az almaszeleteket. A fahéjjal ízesítem, alaposan átforgatom. 0,5 dl vizet aláöntök, megpárolom az almát, mikor már puhák a szeletek, 1 ek mézet rácsorgatok és ezzel is összeforgatom. Félreteszem.
A szójatejet felmelegítem a vaníliarúdból kikapart magocskákkal. A tojás sárgáját kikeverem 5 dkg margarinnal és 5 dkg mézzel. A meleg szójatejhez adom a keveréket és kézi habverővel jól összedolgozom. A bagetteket 1 cm-es szeletekre vágom és a meleg szójatejes keverékkel meglocsolom, jól átforgatom, hogy mindenhol magába szívhassa a folyadékot.
A kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelem és az alját kirakom a bagettszeletek felével. Ha nem szívta magába az összes szójatejet, akkor a maradék folyadékot a bagettszeletekre locsolom. Egyenletesen ráterítem a párolt almaszeleteket. A darált diót összekeverem a nádcukorral és az almaszeletek tetejére szórom. A maradék bagettszeletekkel beborítom az almaszeleteket és 2 ek sárgabaracklekvárt egyenletesen eloszlatok a tetején. Előmelegített sütőben (légkeverés) 200 fokon 25-30 percig sütöm.
Időközben 2 tojásfehérjét kemény habbá verek, a végén hozzákeverek 1 ek sárgabaracklekvárt is. A habot a "torta" tetejére halmozom és 150 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Egészséges, laktató és finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése